True

   Academy   Hund  /  Hundens Näringsbehov  / Hullbedömning av Hund

   Hullbedömning av Hund 

   Att regelbundet hullbedöma sin hund är viktigt. Att väga hunden är ett enkelt sätt att få koll på om hunden har gått upp eller ner i vikt. Har man inte tillgång till en våg där man enkelt kan väga sin hund är hullbedömning ett bra alternativ för att kontrollera att de varken ökar eller minskar i hull. 

   Hundens hull bedöms på en skala från 1-5, oavsett ras eller storlek. När man hullbedömer en hund är det viktigt att känna med händerna, på långhåriga raser kan det vara väldigt svårt att bedöma hullet bara med ögat. Det är primärt fyra områden som man bedömer vid en hullbedömning: 

   Odoo tillhandahåller en viktig plattform för vår projektledning.
                                                Saker är bättre organiserade och mer synliga med det

   Hur hullbedömer man en hund?  

   Revbenen

   Revbenen ska inte synas men de ska kännas vid ett lätt tryck. Du ska kunna urskilja varje individuellt revben men de ska inte sticka ut. Om de syns eller sticker ut överdrivet är din hund i underhull. Får du trycka hårt för att känna revbenen eller om du inte kan urskilja de enskilda revbenen är din hund överviktig. 

   Midjan

   Stå upp och titta ner på din hund rakt uppifrån. Dra händerna över revbenen och mot svansen. Finns det en tydlig midja bakom revbenen? I så fall är din hund i lagom hull. Det ska inte vara en kraftig insjunkning bakom revbenen, då kan din hund vara i underhull. Om din hund fattas en midja bakom revbenen är den i överhull. 

   Magen

   Titta på din hund från sidan. Magen skall tydligt dras upp bakom det sista revbenet. Dras magen upp extremt mycket är det ett tecken på att din hund är i underhull. Är hela hundens underlinje rak är det ett tecken på att din hund är överviktig. Tikar som haft valpar kan ha en rak underlinje då skinnet ofta hänger lite extra löst men när du drar handen längst med underlinjen kommer även skinnet röra sig uppåt hos dessa tikar.  


   Ryggraden

   Känn längst ryggraden. Kotorna ska kännas med inte sticka ut. Har du svårt att känna kotorna kan det vara ett tecken på ett överhull hos din hund. 

   Bedöm hundens hull regelbundet

   Det är en god ide att regelbundet bedöma sin hunds hull för att kontrollera att den inte ökar eller minskar för mycket i vikt. Var ärlig mot dig och din hund i hullbedömningen, det är lättare att åtgärda vikten tidigt! 


   Vill du läsa mer om våra kosttillskott för hund? 

             

            Prenumerera på vårt nyhetsbrev

            Alltid först!

            Var först med att få notiser om nya Academy artiklar, produkter och allt annat spännande som händer på Trikem! 


            To install this Web App in your iPhone/iPad press and then Add to Home Screen.