True

  Academy Häst / Leder och Muskler 

    Leder och Muskler 

    Det är tack vare leder, senor och muskler vi skapar rörelse. Musklernas och ledernas välmående samt funktion är alltså en grundförutsättning för att vi ska lyckas med vår träning. Träningen vi gör med våra hästar behöver varieras för att minska slitage och för att vi ska nå våra mål, oavsett gren. 


    Muskler är uppbyggda av muskelfibrer som vid träning stressas och bryts ner för att sen byggas upp igen, större och starkare än förut. För att återuppbyggnaden av muskelfibrer ska kunna ske behövs rätt byggstenar i form av kvalitativa proteiner och aminosyror. I samband med nedbrytningen av muskelfibrer bildas slaggprodukter, bland annat mjölksyra (laktat).


    Det är viktigt att musklerna får tid att återhämta sig, och hinna forsla bort slaggprodukterna, innan musklerna ansträngs igen. Leden har ett stort näringsbehov och behöver flera olika näringsämnen för att må bra. De flesta av dessa ämnen kan hästen producera själv men den kroppsegna produktionen avtar med åldern och därför kan den äldre hästen ibland behöva extra stöd i form av tillskott. Likaså kan den yngre, hårt arbetande hästen behöva stöttning med hjälp av tillskott för att inte orsaka onödigt slitage i leden. 


    Träningen är A och O för hur du kommer lyckas med dina mål. Tränar man för lite kommer man inte bli starkare, snabbare eller mer teknisk. Tränar man för mycket kommer det slita onödigt hårt på kroppen och kvaliteten på träningen försämras. Det är viktigt med en välplanerad träningsplan, anpassad för din hästs nuvarande förmåga. 

    Hästens muskler och leder | Trikem Academy


               To install this Web App in your iPhone/iPad press and then Add to Home Screen.