True

  Academy  /  Häst  / Utfodring 

    Utfodring 

    Våra hästar är beroende av att vi dagligen förser dem med foder och friskt vatten. Det är ett stort ansvar att sköta en häst och mycket att tänka på.  Hästar är som bekant grovtarmsjäsare och bör äta majoriteten grovfoder, men räcker det med bara grovfoder? Det är många faktorer som spelar in i svaret på den frågan, bland annat vilket näringsinnehåll är det i grovfodret? Vilket hull är din häst i och hur mycket presterar den? 

    För att ligga ett steg före sin häst och undvika att den antingen blir överviktig eller faller ur och tappar hull är det viktigt att ha en analys på sitt grovfoder. Utan en analys kan vi inte avgöra näringsinnehållet i fodret på annat sätt än vi ser på hästen hur den ökar eller minskar i hull, och då ligger vi redan ett steg efter hästen. Med hjälp av en grovfoderanalys kan vi också räkna ut en balanserad foderstat och på så sätt säkra att vår häst får i sig den energi, protein, mineraler och vitaminer den behöver. 

    Foder till hästar | Trikem Academy

     Att bedöma hullet på sin häst är viktigt för att enkelt och snabbt kunna göra en uppföljning på den foderstat man gjort. Att lära känna sin häst och dess normala beteende är viktigt för att snabbt kunna uppmärksamma avvikande beteende som kanske indikerar nedsatt välmående. Som hästägare får man lära sig att vara lyhörd mot sitt djur och uppmärksamma de små signalerna. Utfodring tillsammans med hur vi hyser in våra hästar spelar en stor roll i deras välmående. En god livsmiljö och en korrekt balanserad foderstat skapar en nöjd och välmående häst. 

              To install this Web App in your iPhone/iPad press and then Add to Home Screen.